CompuLab Utilite

Support

CompuLab sponsored one Utilite to the IPFire project. Unfortunately there is no working support for IPFire, yet (as of February 2015). It may be well possible that support for IPFire will never get stable as the main issue is lack of support for the hardware in the Linux kernel and buggy firmware on the device itself as well as a missing u-boot bootloader.

A successor called Utilite 2 is already available for purchase.

Hardware Issues

Ethernet

The Intel adapters won't work because there is no EEPROM with a MAC address which is required by the module to start.

Wireless (mwifiex_sdio)

[   14.800355] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: mwifiex_cmd_timeout_func: Timeout cmd id = 0xa9, act = 0x0
[   14.800369] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: num_data_h2c_failure = 0
[   14.800381] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: num_cmd_h2c_failure = 0
[   14.800392] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: is_cmd_timedout = 1
[   14.800407] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: num_tx_timeout = 0
[   14.800420] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_cmd_index = 1
[   14.800429] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_cmd_id: 00 00 a9 00 00 00 00 00 00 00
[   14.800437] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_cmd_act: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.800451] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_cmd_resp_index = 0
[   14.800459] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_cmd_resp_id: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.800467] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_event_index = 0
[   14.800474] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: last_event: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.800481] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: data_sent=1 cmd_sent=1
[   14.800489] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: ps_mode=0 ps_state=0
[   14.800516] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: cmd timeout
[   14.800576] mwifiex_sdio: Resetting card...

USB won't work

Jan  1 01:01:28 ipfire-utilite kernel: usb 1-1: USB disconnect, device number 2
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: cannot reset port 1 (err = -32)
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite last message repeated 4 times
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: cannot reset port 1 (err = -32)
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite last message repeated 4 times
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: cannot reset port 1 (err = -32)
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite last message repeated 4 times
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: cannot reset port 1 (err = -32)
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite last message repeated 4 times
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
Jan  1 01:01:29 ipfire-utilite kernel: hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1
Edit Page ‐ Yes, you can edit!

Older Revisions • September 5 at 10:17 pm • Jon